Bewegen voor 70-plus

RIDDERKERK – In oktober is 2013 is de eerste groep van “70 fit” in Ridderkerk gestart. Het programma hiervoor is ontwikkeld door de maatschappen voor fysiotherapie Crezée-Louter-Den Ouden en Spoormans-Westenberg, Fitnesscentrum Bolnes en verpleeghuis Salem.

De deelnemers zijn doorverwezen door hun huisartsen, ouderenadviseur of het WMO-loket van de gemeente. “Het programma is er op gericht om ouderen zelfredzamer te maken. Wanneer ze fysiek bepaalde dingen kunnen blijven doen, kunnen ze ook langer in hun eigen woning blijven wonen. Verschillende ouderen hebben hiermee al ontdekt dat ze meer kunnen dan ze dachten” vertelt beweegmakelaar Oliver Lammerts. Ouderen die niet meer de mogelijkheden hebben om dit programma te volgen, kunnen individueel begeleid worden door een ergotherapeut en/of thuiszorgfysiotherapeut: “Stilstand is achteruitgang. Dat geldt voor ons allemaal. Binnen de mogelijkheden moeten we allemaal zo veel mogelijk blijven bewegen.”
De beweegmakelaar ziet het als zijn opdracht om voor iedereen een bewegingsmogelijkheid te vinden. “Dat geldt ook voor de deelnemers van 70fit. Het mag na die tien weken niet afgelopen zijn. Er moet een vervolg zijn. Voor sommigen is aansluiting bij het reguliere sportaanbod voor ouderen mogelijk. Voor anderen is het zoeken naar een tussenvorm. Met een op een gesprekken inventariseer ik de wensen en mogelijkheden” aldus Lammerts. Eind januari start een nieuwe groep met de 70fit training, er zijn nog plaatsen beschikbaar. Deelnemers kunnen zichzelf aanmelden via 70fit@salem.nl of zich laten doorverwijzen via de huisarts, ouderenadviseur of het WMO-loket van de gemeente.
bron: De Combinatie Ridderkerk
Geplaatst in Beweegmakelaar Ridderkerk en getagd met , , , , , , , , , , , .