Capoeira in Ridderkerk

In januari 2019 is de stichting In Mind and Body in begonnen met de ‘culturele sport’ Capoeira. De lessen worden gegeven door Robin Smit, reeds lang verbonden aan de stichting, en nu opererend onder de naam Coruja. Op zaterdag 2 februari komen er gevorderde capoeiristen meedoen zodat iedereen kan komen zien en ervaren wat het energieke, fitmakende Capoeira is. De capoeiristen zijn van de groep Viva Capoeira onder leiding van Professor Beto.

Capoeira komt uit Brazilië. Het verweeft dans en muziek met een acrobatische krijgskunst. Mensen in slavernij oefenden het destijds om in vorm te blijven en, buiten het zicht van hun eigenaren, als zelfverdedigingssport. Robin Smit: “We bouwen de lessen langzaam op. Capoeira bestaat uit vaste lichaam- en dansbewegingen die we intensief oefenen om daar steeds nieuwe bewegingen aan toe te voegen.”

De lessen worden iedere zaterdag gegeven van 15.00 tot 17.00 uur, aan de Koninginneweg 150 in Ridderkerk. De eerste twee lessen zijn geheel vrijblijvend en voor iedereen, kosteloos.

Bron: stichting In Mind and Body

Geplaatst in Beweegmakelaar Ridderkerk en getagd met , , , , , , , , , .