Diabetes Challenge Ridderkerk gestart

Afgelopen week is de Nationale Diabetes Challenge (NDC) begonnen. In Ridderkerk stonden maar liefst 118 deelnemers aan de start. Een ongekend hoog aantal waar de organisatie alleen maar over durfde te dromen. Maandag 23 april liepen al deze mensen een vooraf uitgestippelde route van 1.4, 3.2 of 7.1 kilometer. Beweegmakelaar Ridderkerk zorgde ervoor dat iedereen deze avond een bidon kreeg. Via deze weg bedanken wij Oliver en Robin hiervoor.

Tot aan september lopen de deelnemers elke maandag vanaf 19.00 uur hun rondje door de gemeente. Het vaste start- en eindpunt is grandcafé Burgerzaken op het Koningsplein. Samen wandelen om te werken aan de gezondheid. Behandelen door te wandelen dus. Iedere week gaat er een zorgverlener van de verschillende Ridderkerkse huisartsprakijken mee. Er wordt getraind om van 26 t/m 29 september 2018 een vierdaagse te kunnen lopen. Drie dagen in Ridderkerk en de vierde dag op het Diabetes Challenge Festival, dat de Bas van de Goor Foundation die dag organiseert als feestelijke afsluiting. Daar komen duizenden deelnemers uit het hele land bijeen om hun slotafstand te wandelen.

Eerdere edities van de challenge hebben aangetoond dat de NDC een zeer effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.

Wilt u nog meedoen? Schrijf u dan snel in via de website www.nationalediabeteschallenge.nl/ridderkerkbeweegt/. Deelname is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jesper Lagendijk via jesper.lagendijk@welzijnridderkerk.nl of bel 0180 – 432 350.

 

Bron: Welzijn Ridderkerk

 

Geplaatst in Algemeen en getagd met , , , , , , , , , , .

Geef een reactie