Gratis verwendag voor (ex-) oncologiepatiënten

De stichting in Mind & Body verzorgt op zaterdag 28 mei een verwendag voor (ex-) oncologiepatiënten. De verwendag is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Er is plaats voor 30 mensen.

De stichting in Mind & Body is de laatste jaren op tal van gebieden actief. Zo zijn er wekelijkse lessen yoga, tai chi en aikido voor kinderen en volwassenen. Twee vrouwelijke docenten van de stichting, Janny Roodnat en Marion Bertels, hebben nu het initiatief genomen voor deze verwendag. Het idee is om mensen weer vertrouwen te geven. Dat idee is verpakt in een dag zonder zwaarte en druk. Het is louter leuk en ontspannen.  Een aantal vrijwilligers van de stichting zal meehelpen de dag tot een succes te maken.

Vaak is er na ‘Herstel in Balans’,  dat in ziekenhuizen wordt aangeboden, weinig waar patiënten op terug kunnen vallen na een reeks van behandelingen. ,,Het leek ons daarom mooi om dit vanuit onze stichting te doen,’’ zegt Marion Bertels van in Mind & Body.

Het programma:

9.30 uur: aanvang koffie/thee

9.50 uur: opening door de voorzitter van in Mind & Body, drs. Herman Haringa.

10-10.50 uur: yoga

11-12.00 uur:  chi kung

12.15-13.15 uur: lunch en ontspannende voetreflex massage of ontspannende oosterse massages (vrijwilligers opgeleid door docenten van de stichting)

13.30 uur: afsluiting

Fotograaf Debby Gerhardt van Fotostudio StravaGanza, die net als de stichting in Mind&Body zetelt in de voormalige huishoudschool in Ridderkerk , verloot aan het eind van de verwendag een gratis fotoshoot.

Bij de stichting is er op maandagmiddag bij chi kung en op donderdagochtend bij yoga nog ruimte voor meer cursisten. Deze twee vormen – chi kung en yoga – passen ook goed om weer meer vertrouwen in het lichaam te krijgen. Het gaat er rustig en ontspannen aan toe. Binnen eigen grenzen van  kennen en kunnen.

Iedereen die ziek is of kanker heeft gehad kan zich aanmelden bij Marion Bertels, via e-mail of telefonisch. Vol is vol, maximaal 30 personen.

marionbertels@hotmail.com

mobiel: 06 48 46 59 02

Meer info: www.inmindandbody.nl

De stichting heeft voor alle deelnemers ook nog een kleine verrassing in petto.

Bron: Stichting

Geplaatst in Algemeen.