Powerwalkingclub: nu ook in Ridderkerk

Ridderkerk heeft er een nieuw sportief evenement bij: Powerwalking. Powerwalking is wandelen, maar dan met meer pit. In mei is de Powerwalkingclub Ridderkerk enthousiast van start gegaan, licht Powerwalking-instructrice Angelique de Rijk toe: “Plezier hebben is sport is belangrijk, want dat aspect maakt dat je het blijft doen. Met Powerwalking ben je lekker buiten, doe je nieuwe contacten op én je werkt op een leuke manier aan je gezondheid en conditie: een echte succesformule.”

Fit en Fun

Afvallen en een betere conditie opbouwen, zonder urenlang in een sportschool door te hoeven brengen, maar door in de buitenlucht stevig door te lopen: dat kan met Powerwalking. Powerwalking is geen hardlopen, maar je verbruikt wel bijna evenveel calorieën als mensen die hardlopen op een normaal tempo. Het wandeltempo van Powerwalking ligt ongeveer op 6 á 7 km per uur en wordt tussendoor afgewisseld met spierversterkende oefeningen. Deze oefeningen maken de training extra effectief én zijn leuk voor de groepsdynamiek. “Er wordt veel gelachen tijdens de lessen, en dat is alleen maar goed: Fit én Fun gaan heel goed samen”, aldus Angelique.

Voordelen

Door in een hoger tempo te lopen, komt het lichaam in een actieve vetverbranding, wat snel een zichtbaar en voelbaar resultaat geeft. “Behalve slanker en energieker, is ook snel te merken dat iemand zich zelfverzekerder voelt, betere bloedwaardes krijgt, makkelijker kan ontspannen en een betere nachtrust krijgt. Er was één deelneemster die de nacht na de proefles al gelijk zo lekker had geslapen, dat ze zich de volgende dag spontaan versliep”, lacht Angelique. En het fijne aan Powerwalking is, dat het voor bijna iedereen geschikt is: door de natuurlijke vorm van bewegen, met weinig weerstand, is de kans op blessures nagenoeg nihil. Dat maakt Powerwalking geschikt voor jong en oud, voor wie hardlopen net te intens vind of voor wie langere tijd niet heeft gesport en weer wat wil gaan doen.

Ervaringsdeskundige

Met Powerwalking werk je aan je gezondheid, heb je plezier en merk je al snel resultaten: hierdoor is het makkelijk vol te houden. En dat positieve effect ervaarde Powerwalking-instructrice Angelique zelf ook -letterlijk- aan den lijve. “Jarenlang was ik ziek en werd ik zwaarder en zwaarder. Toen ik mijn voedingspatroon verbeterde en daarmee mijzelf beter en fitter ging voelen, bleven er desondanks toch nog wat kilo’s teveel vastkleven. Er was duidelijk méér nodig. Helemaal omdat ik vond dat ik als gewichtsconsulent en voedingsdeskundige hierin een voorbeeldfunctie heb. En toen kwam de Powerwalkingclub op mijn pad. De rest is geschiedenis: mijn teveel aan vetmassa is inmiddels grotendeels verdwenen en mijn lichaam een stuk gezonder”. Angelique heeft dus niet alleen kennis opgegaan uit boeken, maar is zelf ook ervaringsdeskundige. Mede door haar eigen ervaring heeft ze zichzelf als doel gesteld zoveel mogelijk Ridderkerkers te willen helpen die graag aan hun gezondheid en conditie willen werken op een persoonlijke en prettige manier.

Startlocatie en gratis proefles

De startlocatie van de Powerwalkinglessen is Wijkcentrum Trefpunt Oost (De Genestetstraat 2, Ridderkerk), er zijn zowel lessen in de ochtend als in de avond. Er worden telkens andere routes gelopen, grotendeels door het groen. Aanmelden voor een gratis proefles kan via info@happy-vit.nl of via telefoonnummer 06-19758783.

Voor meer informatie: www.powerwalkingclub.com en www.happy-vit.nl

Bron: Happyvit

Geplaatst in Algemeen en getagd met , , , , , , .