Zwangerschapsyoga bij in Mind and Body

De stichting In Mind and Body, het bekende centrum voor cursussen die de innerlijke rust bevorderen, start in september met de eerste van vier reeksen zwangerschapsyoga. Yoga is een mooie training om het vrouwenlichaam voor te bereiden op een rustige bevalling. Yoga schenkt aandacht aan de lichaamshouding, zwangerschapsyoga leert de ademhaling te ontspannen.

In tien lessen worden naast deze beide basisvaardigheden ook oefeningen gegeven die zich op de bevalling zelf richten. Er zijn verschillende ademhalingstechnieken die leren de adem onder controle te houden, of om spanning vast te houden en weer ontspannen los te laten, en zo de weeën op te vangen. De docente heeft naast haar gewone lessen in het rustgevende hatha yoga voor volwassenen en kinderen al twaalf jaar ervaring in het geven van zwangerschapsyoga, een bijzondere ervaring die zij graag met andere vrouwen deelt.

Het is mogelijk de lessen te volgen vanaf de twintigste week van de zwangerschap. Zwangerschapsyoga wordt op woensdagochtend gegeven van 9.00 tot 10.00. Er zijn vier reeksen van tien lessen gepland. De eerste twee beginnen in respectievelijk september (op 5, 12, 19 en 26 september, 3, 10, 17 en 31 oktober, 7 en 14 november) en november 2018 (met lessen op 21 en 28 november, 5, 12 en 19 december, 2, 9, 16, 23, en 30 januari). De derde en vierde reeks beginnen in februari en april 2019.

De kosten zijn 75 euro voor tien lessen. Bij die prijs is ook het volgen van de (extra) lessen Mindfulness/meditatie inbegrepen. In de eerste les krijgen de deelnemers een gratis welkomstgeschenk en een digitale cursusmap voor thuis. Daarin staan ook tips voor de partner en voor na de bevalling.

De stichting In Mind and Body huist in de oude Huishoudschool aan de Koninginneweg 150. Meer informatie over het zwangerschapsyoga, of de vele andere cursussen die er te volgen zijn, is te vinden op de website van de stichting, www.inmindandbody.nl.

 

Bron: Stichting in Mind & body

Geplaatst in Algemeen en getagd met , , , , , , , , .

Geef een reactie